Mirages Communicatie

Welk verhaal wil jij vertellen?

Zorgboeren

Kafka op de zorgboerderij

Veel boeren en boerinnen beginnen enthousiast aan een neventak. Kinderopvang, dagbesteding voor ouderen, gehandicaptenzorg. Ze hebben er zin in en staan te popelen om hun nieuwe cliënten zorg op maat te bieden. Maar vaak blijkt al snel dat de zorg geheel eigen regels heeft. En een manier van werken die niet altijd even goed samengaat met de praktische insteek van veel agrariërs…

Bureaucratisch doolhof
Om de veiligheid en kwaliteit te garanderen kunnen zorgboeren zich aansluiten bij diverse organisaties. En hoewel deze clubs hun stinkende best doen om hun leden te helpen door het oerwoud van zorgregels, blijft het een bureaucratisch doolhof.

Net-efekt drowning in papers

Om als erkende zorgboer door het leven te gaan moet je elk jaar een verslag maken en een kwaliteitssysteem bijhouden. Alleen al dat kwaliteitssysteem vereist een tiental op maat gemaakte formulieren die bijvoorbeeld het privacybeleid van je zorgboerderij en de procedure bij ongewenste intimiteiten beschrijven.

Je moet een intakeformulier, een deelnemersovereenkomst en huisregels maken. En jaarlijks moet je een deelnemerstevredenheidsonderzoek én een evaluatie uitvoeren. Je zou met al die administratie bijna niet meer aan je deelnemers toekomen!

Kafka de baas?
Het papierspook waart over de Nederlandse zorgboerderijen en ontmoedigt enthousiaste zorgboeren. Wil je je niet laten kisten door Kafka maar heb je zelf weinig computerhandigheid of tijd? Neem even contact op, misschien kan ik je verder helpen!

Bourgeoisbee-paperpile